DoporučujemeZaložit web nebo e-shop

Plachtění v Novém Městě nad Metují

30.12.2012

Poslední naviják a dopitná.

Počasí slunečné, bez sněhu, ale vál ostrý ledový vítr.   Zájemců se sešlo poměrně dost a tak jsme vytáhli obě AK Vosy.

Odpoledne jsme se zahřáli polskou "Becherovkou" od Marka, trochu pojedli  a dopili pívko (do příštího roku by nevydrželo).

Promítali se fotky a videa a Michal N. nás zaujal reportáží o cestě na motorkách po jižní Americe.

Tak naschle v příštím roce!   http://aknm.rajce.idnes.cz/

-FF-

25.12.2012-Brt-

POZOR ZMĚNA TERMÍNU!!! Navijákový provoz a posezení(viz. níže) přesunuto na neděli 30.12.2012. Ostatní zůstává stejné.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Vážení přátelé,

prožijte  pokojně a ve zdraví vánoční svátky a do nového roku vstupte s optimismem. Ať je veselý, zdravý a úspěšný, ať nám přinese mnoho radostí v našem létání!

-FF-


 

22.12.2012-Brt-

Ahoj plachtaři a plachtařky,

na pátek 28. 12. 2012 je plánován poslední letošní provoz. Pokud počasí dovolí, sejdeme se na 9. hod., vytáhneme naviják a provětráme Vosu na drátě. V případě nejnutnější potřeby je k dispozici Blaník. Po skončení provozu chvíli posedíme, někteří až do pozdních nočních hodin. Pivo a vyhřátá místnost zajištěny, ostatní občerstvení přineste co komu zbyde od štedrovečerního stolu. Pokud počasí nedovolí létání, pivo se začne točit ve 14. hod. Každý si prosím připravte krátkou historku na téma:"Můj nejsilnější zážitek z létání v roce 2012", ať se můžeme vzájemně "obohatit":-) Kdo nebude připraven, platí panáka!!! A nezapomeňte, zážitek nemusí být pozitivní, hlavně že je silný.

Pečlivě si zkontrolujte pilotní průkazy. Já mám například platné přezkoušení do 31.12.2013, ale platnost kartičky je do 31.12.2012, takže si musím nechat vystavit kartičku novou, jinak nemůžu létat. Jsem domluvený se Standou, že mu průkaz při posledním provozu předám a on mi ho vezme na ÚCL. 

Všem vám přeji bohatého Ježíška a klidné prožití vánočních svátků. Pokud pod stromečkem nenajdete zrovna nějaké ASW či DG, neplačte a věřte, že i jiných plachťáků je na světe tolik, že je nestačíme olétat.

Mějte se krásně a už teď se na pátek těším,

Petr Seibrt

 

14.12.2012-Brt-

Na 8. prosince se sešlo hned několik akcí, takže jedinec nemohl stihnout vše a museli jsme se rozdělit. Já se zúčastnil se skupinou plachtařů zájezdu do sklípku, který byl již dlouho dopředu plánován. Bohužel jsme ale byli omezeni kapacitou ubytování, takže se nedostalo na všechny zájemce. Akce se vydařila, přechutnali jsme spoustu vín, dostali odborný výklad od místního znalce pana Petra, nafasovali spoustu láhví na domu a už teď se těšíme na příště, kdy bychom chtěli vinařskou oblast kolem Znojma sjezdit na kole. Pár fotek zde: http://aknm.rajce.idnes.cz/Morava/

A jedna fotka z ranní zdravotní procházky.


08.12.2012

Letošní první sníh a k tomu pěkný mráz.

Jasná obloha, zářící slunce, ale teploměru se z těch  -14°C dlouho nechtělo pohnout. Zatímco jedna skupina  plachtařů AKNM se chystala odlehčit, vínem přeplněné,  moravské sklípky, tak David Š. a já jsme se s jeho žluťáskem postarali o "čilý" letecký provoz nad novoměstkým letištěm. Bylo to, jak jinak, než za pomoci Tůčova Zephýra.

Nahoře bylo, kupodivu, o hodně tepleji než dole a tak to byl skvělý zážitek.

Snad vám několik fotek napoví o co jste přišli!  http://aknm.rajce.idnes.cz/pro_rajce

-FF-


 

30.11.2012

Rozloučení s Ádou proběhlo ve smuteční obřadní síni v Poděbradech. Velká účast svědčila o jeho oblíbenosti. Jménem všech se výstižným shrnutím jeho příkladných charakterových vlastností rozloučila jeho dcera Martina. Za zvuku Armstrongových písní jsme rakev s Ádovými ostatky uviděli naposled.

Po přesunu na letiště jsme pak ještě dlouho vzpomínali na příhody s Ádou-plachtařem.  http://aknm.rajce.idnes.cz/

Čest jeho památce !

-FF-

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

25.11.2012-Brt-

R O Z L O U Č E N Í   S   Á D O U

Přátelé,

posílám pár informací k pátku 30. 11. 2012, kdy se naposledy rozloučíme s kamarádem Ádou.

Ráno se sejdeme na letišti tak, abychom byli schopní v 7.30 hod. nasednout do aut a vyrazit směr Poděbrady. Poslední rozloučení se koná v obřadní síni poděbradského hřbitova, začátek v 10.00 hod.

Po návratu z Poděbrad se shlukneme v "Kaufiho" hospodě, kde ještě chvíli společně posedíme, popijeme a zavzpomínáme na "našeho Orla".

Předpokládaný začátek posezení ve 14.00 hod., konec ????

Tůča zajistí pivo, Kaufi ostatní pití. K jídlu pravděpodobně nějaká uzenina, pečivo + co kdo přinese. Příspěvek na občerstvení vyberu na místě. 

Rozešlete tuto zprávu mezi sebou, provolejte se navzájem a dejte mi nejpozději do středy 28. 11 vědět, kdo ???

za A) pojedete do Poděbrad

za B) odpoledne posedíte

za C) o zprávě víte, ale nemůžete se zúčastnit

 

Všem vám předem děkuji za včasnou odpověď. 

Uvidíme se v pátek,

 

Petr Seibrt

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 22.11.2012

SMUTNÁ  ZPRÁVA              Áda  Nývlt  náhle zemřel.

                                                     

Vždy veselý a společenský Áda se v sobotu zúčastnil plachtařské soutěže BAŽANT, jako obvykle sedl do Vosy a snažil se přistát do vymezeného prostoru. Večer s námi pak oficiálně zakončil letošní létání a oslavil své nadcházející 75. narozeniny. Přípitek s ním byl, bohužel, ten poslední.  Nenadále odlétl tam, odkud už není návratu. Ádo, Orle, přejeme Ti šťastný let!

Datum posledního rozloučení vám včas oznámíme.

-FF-


 

17.11.2012

B A Ź A N T   a   D O L E T N Á

Jak bylo naplánováno, tak se stalo.  Malý zádrhel způsobil jen nedostatek čisté nafty, ale to jsme brzy vyřešili.

Vosa byla dost neposlušná a místo přistání dlouho vzdorovalo,  jenže později neodolalo.

Jako fotograf se zúčastnil i bývalý PNZ, Jirka Locker. Některé jeho fotky a video si prohledněte na rajčeti.

Večer byl úspěšný s bohatou účastí, s dostatkem jídla a pití.  Současně své kulatiny oslavil Áda N. a nabídl hojnost šampaňského.  Tak ať žiješ, Orle!

Dana K. na startu nabídla tradiční bábovku a večer se blýskla  neskutečně dlouhou čokoládovou štolou, vynikající chuti. Díky!

Snad vám fotky i video znovu připomenou zřejmě poslední letošní úspěšnou akci,  viz http://aknm.rajce.idnes.cz/

-FF-


 

31.10.2012-Brt-

Ahoj kamarádi a kamarádky, 

dlouho očekávaná událost dostala konkrétní podobu.

Již tradiční  N o v o m ě s t s k ý   B A Ž A N T se uskuteční v sobotu 17. listopadu od 9.00 hod. na našem letišti. 

Létat se bude na typu VSO-10. Kdo nemůže létat na Vose, bude mít připraveného Blaníka. Pravidla budou stejná jako v minulých ročnících. Zúčastnit se mohou i ostatní stroje (Duobanjo, Banjo mot., Vivat). Kdo bude ochoten pomoci s přípravou, nechť se hlásí Tučňákovi na tel. 736 104 944.

Po skončení Bažanta se přesuneme do "Kaufiho hospody" kde proběhne vyhodnocení soutěže a  D O L E T N Á. Občerstvení opět tradiční (kus flákoty ze grilu, udírny, pivo + ostatní pochutiny, co kdo přinese). Vybírat budeme cca. 120,- na občerstvení.

Opět vás velmi prosím, předejte si tuto zprávu mezi sebou a nejpozději do 11. 11. mi napište do mailu seibrt@seznam.cz, kdo přijedete a kdo budete chtít občerstvení.

!!!  V případě nepříznivého počasí se obě akce odkládají na sobotu 24. listopadu. Pokud i v tento termín nebude počasí na létání, začne Doletná ve 14.00 hod.

Vylaďte formu a připravte dobrou náladu, ať si tento den hezky užijeme.

Zdraví vás,

Petr Seibrt

 

20.10.2012

Vážení přátelé plachtaři,

po cenzurním zásahu do našich webových stránek se naši dopisovatelé trochu odmlčeli, ale jistě jen dočasně.

Protože se množí požadavky na další funkčnost těchto stránek, ujímám se jako první vesla (doufám, že v tom nezůstanu dlouho sám) a budu vás zase informovat o plachtařském dění v Nováči, případně přidružených aktivitách.

1) Ze "zanedbaných" událostí bych vás chtěl nejprve upozornit na zajimavou brněnskou cestovku jménem KUDRNA, která pořádá zájezdy do zemí blízkých i vzdálenějších. Jede se busem a na místě nasadíte lyže, on-liny nebo sednete na kolo a pod odborným vedením cestujete neznámou krajinou.  V září jsem se  takového zájezdu, se ženou a sousedy, zúčastnil, bylo to do Rakouska a jelo se na kole 5 dnů podél Dunaje, od Schlögenu (u Linze) až za Krems do Tullnu. Nádherné prostředí, kvalitní cyklostezky, ohleduplní řidiči, přívětivost domorodců a z toho všeho plynoucí pohoda nás provázely celý týden. Vřele doporučuji! Pár foto  http://aknm.rajce.idnes.cz/DRaj/

2)  Výzva  všem!

Neprodleně Kaufimu v hotovosti uhraďte zálohu 1 500,- nebo 3 000,-Kč  Máte na to už jen 10 dnů, tak neváhejte!

3)  Mlhavá sobota

Áda N. zorganizoval  další cyklovýlet po nových stezkách kolem Poděbrad, prý opět s kvalitním občerstvením, ale nakonec byla akce v posledních chvíli zrušena. Využili jsem pěkné části dne k létání na laně.  Přihlásila se mladá adeptka na plachtařský výcvik a pokud úvodní školení Pepy S. a ukázkový okruh v Blaníku ji neodradil, tak na jaře začne. Ostatní využili ke svezení aeroklubovou Vosu.  http://aknm.rajce.idnes.cz/1210/  Kolegové fotografové vzmužte se!

4) Vybíráme termín pro Doletnou a Bažanta.

-FF-


 

19.09.2012

Přátelé plachtaři,

doporučuji se znova podívat na  http://aknm.rajce.idnes.cz/8._-_9.09.2012/ , kde jsou fotky z PNZ, nově doplněné o krátké video (pusť si zvuk!).  Sestavil ho pan Locker (PNZ).  Hlavní filmovou hvězdou se nečekaně stal Kaufi a to by mu nemělo jen tak projít.

-FF-


 

18.9.2012-Brt-

Zájezd do vinného sklípku

Ahoj kamarádi,

abychom se zbavili špatné nálady a přišli na lepší myšlenky (nevím co je horší, jestli poslední Patlalův zápis z Veřejné Rady nebo vyhlášená prohibice), připravuje krčínský aeroklub víkendový výlet na Moravu do sklípku.

Plán je asi takový. V sobotu ráno / pátek odpoledne odejet vlakem / několika auty / autobusem na tajné místo (kvůli špionům) na Moravu.
Ubytování.
V sobotu odpoledne výlet, procházka po nejbližších turistických zajímavostech.
Večer posezení ve sklípku. V průběhu noci / rána odchod do postele.
V neděli dopoledne procházka na čerstvém vzduchu.
Oběd. Odjezd směr domov. Případně zastávka někde na něčem zajímavém, dle času a počasí.
Příjezd domů / AKNM v neděli večer.

Přesný termín, přesné místo a způsob dopravy není ještě znám, taktéž turistické zajímavosti.
Odhadovaná cena je Kč 1.200,-/osoba. V ceně doprava, 1x ubytování se snídaní, večerní občerstvení.
Máme vytipováno několik lokalit a sklípků a vše bude záležet na vašem zájmu a zvoleném termínu.

Proto mi prosím nejpozději do neděle 23. 9. 2012 sdělte váš zájem / nezájem / počet osob (manželky, partnerky, dcery,sousedky, sestřenice atd. vítány) a napište pro vás nejvhodnější termín od půlky října do půlky listopadu.
Pokud máte ještě nějaké připomínky a nápady, hoďte je do mailu.

Po shromáždění a analýze vašich požadavků zašlu přesné informace s harmonogramem.

Mějte se hezky,



PETR SEIBRT


P.S. Zatím jsou přihlášeni Tučkovi, Burdychovi a Seibrtovi.

 

 

17.9.2012-Brt-

Vážení přátelé,

dovolte mi, abych v době, která novoměstskému plachtění není příliš nakloněna, srdečně poblahopřál Láďovi a Daně Kuncovým za jejich vítězství v soutěži VÚTMH 2012.

Kdo neví, tak trať VÚTMH je trojúhelník FAI 304 km podle procedur FAI, kterou je možné uletět z jakéhokoliv severovýchodního letiště v ČR v dosahu tratě. Každý pilot, který uletí tuto trať se může zúčastnit této soutěže. Vyhrává ten pilot, který ji uletí za nejvíc bodů podle pravidel CPS.

No, a to se právě Láďovi a Daně povedlo na jejich dvoumístném UL větroni Duobanjo, navíc při jejich vůbec první třístovce a navíc v konkurenci větroňů brusů jako Discus, Ventus, ASW 20, aj. a plachtařských elit, jako jsou Zdeněk Borůvka, Tonda Teichman,Milan Meisner, Joska Plecháč a další a další.

Díky tomuto "husarskému kousku" podloženému pravidelným tréningem a plachtařským umem výše jmenovaných míří putovní cena, model větroně Shark, na farmu do Nového Města.

Láďo a Dano, moc hezký. Tak ať vám to lítá!!!                                                                       vysledkyvut2012.pdf

P.S. Tímto také za všechny posílám poděkování přes kopec do Hronova Tondovi Teichmanovi, bez jehož přičinění by tato soutěž nevznikla.

Petr Seibrt

 17.9.2012-Brt-

Přátelé, toto poděkování nám přišlo z Vysokova.

https://plachteni-lknm.websnadno.cz/Aktuality/2012/podekovani_z_vysokova.pdf

Všem, kdo se na "našem vystoupení" podíleli děkuji za vzornou účast. Na Vysokově bylo dobře, místo přistávacích poplatků jsme dostali klobásu nebo guláš a točené pito. Určitě se sem v budoucnosti budeme rádi vracet.

Možná by se mohli naši "novoměští mocipáni" nad sebou zamyslet a na místo příkazů a zákazů směrovaných proti jedné skupině lidí, spíše přemýšlet o motivaci. Ale to jsme zase v každodenní šedi.

Mějte se hezky a někdy zase na Vysokovském kopci nashledanou.

Petr Seibrt

 

12.9.2012-Brt-

Kopíruji ze sekce "Návštěvní kniha", aby nedošlo ke smazání.

 

Franto Filipe!

Tvoje nehorázné lhaní a pomluvy, kterými úmyslně špiníš vedení AK dosáhly maxima !!!
Nebudu už nadále tolerovat tvoje urážky vůči lidem, kteří mají zájem, aby náš AK fungoval a finančně prosperoval.
NIKDO znova opakuji NIKDO z plachtařského odboru nazavolal ani nijak jinak nedal vědět, že potřebujete vlečnou, byť byla den předem veřejná rada AK, kde se plachtaři zúčastnili ve velice hojném počtu. CHYBA je na straně vaší !!! Lži a úmyslné rozvracení, které používáš, byly doménou komunistické doby - což sám moc dobře znáš...

V pátek je mimořádná rada AK od 17.00hod. Tímto tě veřejně zvu a doufám, že se dostavíš, abys vysvětlil tvé lživé počínání a zveřejňování na veřejně přístupných stránkách.
A pokud by snad někdo chtěl na toto reagovat, vykřikovat o Listině práv a svobod, tak si myslím, že na to už odpověděl krásně Karel Brázdil.
Doufám, že tento příspěvek nebude smazán !

Petr Borůvka

 

08.  -  09.09.2012

Pilot na zkoušku

Zájemce se v sobotu dostavil i s rodinným doprovodem, ale znovu jsme se přesvědčili, že organizace na našem letišti nefunguje dobře. Ačkoliv o víkendu, minimálně v sobotu, má být přítomen pilot na "205ku", tak bohužel. Aleš D. sice příromen byl, ale pouze ráno, po dobu než odletěl s Andulou. A pak se ukázala nesmyslnost tvrzení  "do hodiny tu máte pilota". Pilot nebyl ani náš ani cizí, ani do hodiny, ani za celý den a my jsme měli problém s vysvětlováním zájemci, že tahle maličkost nesouvisí s bezpečností plánovaných  osmi startů.

A protože je vyhlášen zákaz vlekání AK-větroňů  za UL, vznikla dost nemilá situace. Zájemce o PNZ jsme nakonec museli přesvědčit, aby se dostavil jindy. No, dobrá reklama to pro náš AK nebyla.

Několik fotek ze sobotního navijáku a nedělních aerovleků  http://aknm.rajce.idnes.cz/8._-_9.09.2012

-FF-


 

 

 

25.8.2012

Návštěva u sousedů 

V malé skupině plachtařů AKNM jsme se zúčastnili  VI.vysokovského kopce techniky a ukázkou sestavení ASW 15 s odborným komentářem Míry K.,  přeletem Kaufiho Orla, našeho Vivata a "43" jsme přispěli do programu dne.

Účast veřejnosti byla velká, chlapcům z Vysokova se akce povedla, gratulujeme. 

Několik foto  na   http://aknm.rajce.idnes.cz/25.08.2012_Vysokov/

-FF-


 

26.8.2012-Brt-

Dámy a pánové,

blíží se konec prázdin a s ním i pomalu ustává naše hlavní termická sezóna. Ještě než se pustíme do aktivit svahových a vlnových, uděláme něco pro svá těla i duše a projedeme se na kole.
Termín cyklovýletu je vám dobře znám, tak jen připomínám. Páskou VBT na našem letišti projedeme tuto sobotu 1. 9. 2012 v 10.00 hod. a předpokládaný návrat a průjezd KBT bude kolem 16.00 hod.  Zde itinerář a seznam etap.
Protože si cestou zaručeně uděláme hlad a žízeň, bude na nás v cíli čekat soudek dobrého svijanského piva a také již tradiční kousek flákoty z náhrobního kamene v podání šéfkuchaře Kaufiho. Sponzorem piva bude Tomáš Tuček, kterému zároveň blahopřeji k 30 sezóně strávené na našem letišti, na zbytek občerstvení vyberu nějaký peníz, předpokládám do Kč 100,-
Jako třešnička na dortu je připraven Franta Filip, který zahraje pár songů k poslechu i tanci, takže doufám, že účast manželek, přítelkyň, sestřenic, sousedek apod. bude bohatá, čímž všechny naše drahé polovičky srdečně zvu.
V případě, že počasí nebude kolům přáti, uděláme hromadný výlet na některý z okolních zámků a pivo a kulturní akci zahájíme dříve.
Opět vás moc a moc prosím, potvrďte mi na mail seibrt@seznam.cz do středy 29. 8. 2012 vaši účast či neúčast. Je to pro mně důležité kvůli zajištění občerstvení.

Ještě než nasedneme v sobotu na kola, uděláme si krátkou plachtařskou schůzi. Začátek v 8.30 hod. ve "Slepičárně" či před ní.
Připravíme a prodiskutujeme seznam otázek, na které bychom rádi dostali odpověď od vedení našeho AK. Veřejná Rada proběhne v pátek 7.9.2012 od 18 00 hodin na společenské místnosti Aeroklubu LKNM.

Nenapadá mně žádný cyklistický pozdrav, snad jen cestou žádné píchaní a v sobotu na viděnou,



PETR SEIBRT

 

 

18. - 19.08.2012

Po sobotním ránu trochu brigády a pak už jen naviják, protože teplé počasí se pro plachtění nezdálo moc příznivé. Kromě Blaníka jsme vytáhli i 3 Vosy a zoufale se snažili na okruhu udržet víc jak 4 minuty.

V neděli nás probudili balonoví letci a odpoledne jsme uvítali naše úspěšné závodníky z HOP. Třetí místo Burdýška a sedmé Brta, gratulujeme, to by se mělo zapít.  Foto na  http://aknm.rajce.idnes.cz/18.-_19.08.2012/

FF 


 

18.08.2012

Poohlédnutí Tomáše T. za ranským pohárem http://aknm.rajce.idnes.cz/Rana/


 

15.08.2012

Návštěva v Hronově

Na povídání a promítání Jirky Vepřeka o skupinové akrobacii se zájemci z AKNM dostavili v počtu asi 13ti plachtařů a určitě nelitovali. Jirka vyprávěl nejen o náročnosti akrobatických prvků ve skupině a o spolehlivosti Z 50, ale uvedl i mnohé zážitky z předváděcích akcí v zemích od Česka hodně vzdálených a odlišných.

Plni obdivu k mistrovství těchto akrobatů jsme ještě okusili hronovskou kantýnou nabízené svijanovské pivo.

Našim reprezentantům na HOP, Brtovi a Burdýškovi přejeme hodně úspěchů v závěrečných disciplinách!

http://aknm.rajce.idnes.cz/15.08.2012/

FF


 

11.8.2012 -Brt-

Ahoj kamarádi,

zdravím vás všechny z hronovského letiště, kde dnes začal už 11. ročník Hronovských orlíkovských přeháněk. Éra jsme přestěhovali včera po zemi. Já Orlíčka, Burdýšek 15. Už máme za sebou zahájení, létat se dnes bude zatím jen tréningově v popoledním krátkém intervalu, ale již zítra počasí a místní meteorkář slibují 1. disciplínu. Proto si určitě na neděli připravte mapy, logry, nelogarytmická pravítka a ať jsou všechna éra i v Novém Městě venku z hangáru.

Jinak vás chci všechny jménem místích organizátorů srdečně pozvat na středu 15.8. 2012 večer, kdy sem do Poříčí přijede Jirka Vepřek, člen světoznámé akrobatické skupiny Red Bull a bude nám promítat a povídat o létání kotrmelců ve skupině.

Další pozvání je na pátek 17.8. 2012 večer, kdy přímo na letišti zahraje rocková skupina Avenger. Ubytování je možné ve vlastních stanech.

A samozřejmě, kdo nebudete chtít zrovna létat, přijďte se kdykoliv podívat sem do Hronova (Velkého Poříčí). Při letovém dni bude hlavně při startovní proceduře na co koukat. Do vzduchu půjde během krátkého času cca. 40 větroňů!!!

Více sledujte na: http://www.soaringspot.com/hop2012/

Mějte se hezky, létejte a držte nám palce,

 

Petr Seibrt


 

Konec července a začátek srpna 2012

Zase nic moc počasí pro plachtaře a tak si alespoň prohlédněte několik fotek z posledního navijákového provozu v NM a hlavně zavzpomínejte na soustředění na Vysokově. Původní fotky jsem doplnil o krátké video z několika videozáznamů tamního šéfa Lacmana (video najdete na konci fotek z Vysokova).    http://aknm.rajce.idnes.cz/

Video zde:http://aknm.rajce.idnes.cz/20._-_22.7.2012_Vysokov/#Vysokov_Lacman_RR.jpg

Na kumuly se s vámi těší

FF


 

2.8.2012-Brt-

Ahoj plachtaři a plachtařky,

protože existuje naděje, že v sobotu 4. 8. 2012 bude využitelná termika, budeme místo plánovaného cyklovýletu létat a kola odsuneme na nějakou sobotu či neděli do půlky září viz. dopis v příloze. Napište mi co nejdříve, kdo pojedete a který termín by se vám hodil.

Dále vás prosím, přijďte v sobotu 4. 8. 2012 v 8.30 hod. před Slepičárnu, uděláme si před létáním krátkou schůzi.

Mějte se hezky a proste Termosku, ať s tím počasím pořádně zakvedlá.

Hezký den,

 

Petr Seibrt

 

26.7.2012-Brt- 

Ahoj kluci,

oceňuji přístup Petra Fišery, našeho zástupce v Radě, na jehož popud svolám plachtařskou schůzi.
Sejdeme se už zítra, t.j. v sobotu 28.7.2012 ve slepičárně či před ní v 8.30 hod. a pak hned jdeme létat.

Omlouvám se, že je to tak narychlo a doufám, že se sejdeme v hojném počtu.

Prosím, pokud víte o někom, že nečte maily, kontaktujte ho a předejte zprávu.

Hezký den,


PETR SEIBRT


Ahoj Petře,
píšu Ti jako předsedovi plachtařského odboru.
Bylo by vhodné v co nejbližším termínu svolat plachtařskou schůzi.
Mám několik "drobností" vzešlých z rady, které musíme společně vyřešit.

S pozdravem

Petr Fišera

 

20. - 22.07 2012  Vysokov

Soustředění plachtařů na letišti Náchod-Vysokov

Páteční přesun navijáku proběhl hladce, jakož i přelet Blaníka. U sousedů na Vysokově jsme ihned po brifingu zahájili navijákový provoz, jenže déšť nás brzy přesvědčil, že připravovat večerní občerstvení bude perspektivnější.

Počasí nám moc nepřálo ani v sobotu, ale stihli jsme létat asi do 14 h a pak se přesunout do hospody ve Studnici. Oběd byl skvělý a dodal nám síly k dalšímu létání na laně až do večera.

Večerní posezení s domácími piloty byl veselý a přátelský,  s hojností jídla a pití.

V neděli se létalo jen dopoledne, do příchodu černých mraků.

Celkové hodnocení:

-počasí nic moc, spíše hnusné

-velmi zdařilý víkend s vysokou účastí plachtařů

-nebývale dobrá nálada  (dle soukromého průzkumu:  ani 30" bez smíchu)

Díky všem za účast a hlavně velké poděkování místním pilotům za vřelé přivítání!!!!

Foto na   http://aknm.rajce.idnes.cz/

FF


 

19. 7. 2012-MK-

Vážení přátelé létání, skákání a modelaření,

 úvodem si dovolím parafrázovat známou větu od ještě známějšího autora -

 „Je něco shnilého na letišti novoměstském.“

K tomuto přesvědčení mě vede v krátké době již druhý pokus pana přesedy Kozy a jím řízené rady AKNM určovat členstvu s kým a o čem mohou hovořit, jak se mají, nebo nemají vyjadřovat k tématům, které pokládají za důležitá.

Rád v této souvislosti připomenu dva stěžejní dokumenty, podle kterých se řídí naše bytí.

V první řadě zákon č.1/1993 Sb., pojmenovaný Ústava České republiky. Dovolím si citovat:

 

Článek 3

Součástí ústavního pořádku České republiky je Listina základních práv a svobod.

Článek 4

Základní práva a svobody jsou pod ochranou soudní moci.

 

Zákonem s č.2/1993 Sb. Je pak již nahoře zmíněná Listina základních práv a svobod, odkud cituji:

 

Oddíl druhý: Politická práva

Článek 17

(1) Svoboda projevu a právo na informace jsou zaručeny.
(2) Každý má právo vyjadřovat své názory slovem, písmem, tiskem, obrazem nebo jiným způsobem, jakož i svobodně vyhledávat, přijímat a rozšiřovat ideje a informace bez ohledu na hranice státu.
(3) Cenzura je nepřípustná.
(4) Svobodu projevu a právo vyhledávat a šířit informace lze omezit zákonem, jde-li o opatření v demokratické společnosti nezbytná pro ochranu práv a svobod druhých, bezpečnost státu, veřejnou bezpečnost, ochranu veřejného zdraví a mravnosti.
(5) Státní orgány a orgány územní samosprávy jsou povinny přiměřeným způsobem poskytovat informace o své činnosti. Podmínky a provedení stanový zákon.

 Nebudu to dál rozvádět a končím opět větičkou ze stejného soudku - „Být, či nebýt, to je oč tu běží“.

 

Zdraví

MK


17.7.2012-Brt-

Ahoj všichni návštěvníci našich webových stránek,

dnes byl Franta Filip (spolutvůrce tohoto webu) předsedou našeho aeroklubu důrazně napomenut a vyhrožováním nucen smazat svůj příspěvek o patlalovi viz. níže. 

Toto je oficiální web plachtařského odboru. Ve své dnes už několikaleté historii zde bylo popsáno hodně okolností, někdy dobrých, někdy špatných. Zvykli jsme si čerpat z něho informace. Celkový počet návštěv se blíží k číslu 50.000 a počet denních návštěv pomalu roste. Vytvoření tohoto webu dalo práci a pravidelné dopisování stojí přispěvatele hodně času a energie.  Na tomto webu je také zajímavá jedna věc. Když si přečtete příspěvky od jeho založení po současnost, uděláte si obrázek o atmosféře a dění v aeroklubu. Výborná kronika. Web je financován každoroční dobrovolnou sbírkou v řadách plachtařů.

Proto mně zaráží, že v dnešní době vůbec někoho napadne (a opět mířím k předsedovi našeho AK), že bude cenzurovat tento web a osočovat lidi, kteří dělají něco navíc. Franta zde jen  prezentuje názor, se kterým se ztotožňuje většina plachtařů a zaručeně se s ním ztotožní i většina ostatních členů našeho klubu, kteří umějí jen trochu počítat. Myslím, že to Franta napsal jasně a výstižně.

Za totality jsme nesměli kritizovat Husáka, v dnešní  "demokracii"  Kozu ! ! !

Nastává čas se zamyslet.

 

Petr Seibrt

"zatím ještě" předseda plachtařského odboru


 

14.07.2012 nevlídná sobota

Termosko, termosko, zase žádná nabídka.

Naděje na termiku v nedohlednu, takže opět nás zachránil naviják. Počasí nic moc, silnější nárazový vítr  a tak jsme to přijali jako dobrou průpravu na situace ještě horší.

Honza S. mohl od nás konečně  přijmout gratulace k zisku "Stříbra" a žákyně Kristýnka absolvovala další řadu "navijákových skoků".

 

 

 

Několik dalších fotek na  http://aknm.rajce.idnes.cz/

-FF-


 

 

První vzlety s poplatkem na Charitu za udržení 205ky.

Na jednání Rady dne 6.7.2012 byl namísto řešení bodu usnesení členské schůze o prodeji  vlečné (205ky), vydán zákaz vlekání AK kluzáků za ULL a vlekání  soukromých kluzáků povoleno jen po zaplacení vzletové poplatku 2 x 40 Kč.

Nesmyslnost takového nařízení je zřejmá, soukromých kluzáků je v AKNM totiž pouze 5, takže přinos na Charitu bude mizivý. Zato nezanedbatelná bude ztráta pro AK pokladnu, protože AK kluzáky nebudou v takovém případě v provozu, což v jednom dnu může činit 4, 5 i více tisíc Kč.. Bingo!

Patláme, patláme, patláme.

Patlalklub NM

-FF-


 

15. 7. 2012-Brt-

Ahoj kamarádi a kamarádky,

určitě to už všichni víte, ale kdo neví, tak příští víkend 20.-22.7. 2012 proběhne na letišti na Vysokově plachtařské soustředění.

Časový harmonogram s náplní najdete zde                                                                                                                         https://plachteni-lknm.websnadno.cz/Aktuality/2012/soustredeni_vysokov_2012__7.doc.

Protože budeme na sobotu 21. 7. večer připravovat občerstvení nejen pro nás, ale i naše hostitele z Vysokova, moc Vás prosím, abyste mi do středy 18. 7. odepsali, zavolali či poslali poštovní holuby s informací:

1) kdo se zúčastní soustředění a v které dny
2) kdo bude přespávat na Vysokově a v které dny
3) kdo si objedná občerstvení ( pivo, maso, klobása, cca Kč 150,- )

V případě hnusného počasí bychom akci přeložili o týden později, proto sledujte náš plachtařský web.

Těším se na vaši bohatou účast, pěkné polétání a pohodový víkend.

S pozdravem,

Petr Seibrt

P.S. Termosko, pošli prosíííííííííííííííííííííím normální letní počasí, zatím je to hnus, Velebnosti!!!




 

07.07.2012

Sobota na laně.

Žádné nové události, vše při starém, kumuly nejsou a tak bohužel ani nemůžeme platit přistávací poplatky, co nám Rada vymyslela.  Zůstalo nám naše věrné lano (vlastně ne, to není naše).

Několik záběrů z výcviku Kristýnky a přezkoušení Pavla Matysky:  http://aknm.rajce.idnes.cz/

FF


 

06.07.2012

Expedice Poděbrady

Neletový den jsme využili k dlouho připravovanému výjezdu na cyklistické stezky do Poděbrad.  Hlavním organizátorem byl "Orel" Áda.  Ten sice sliboval také perfektní terén pro bruslaře, ale to bylo spíše na zabití. Naštěstí, kromě mne, byly všichni ostatní na kolech. Toť jediná výtka, jinak vše OK.

Výlet byl tak zdařilý, že už se ozývali hlasy, že létání pověsíme na hřebík a budem  jezdit na kole.  Kdo jste nebyl, můžete jen litovat. Naše spanilá jízda vedla v závěru po lázeňské kolonádě a byla zakončena občerstvením u Nývltů. Velké díky patří také, nebo hlavně, paní Nývltové, protože výtečná káva, mátový čaj, kokosové řezy i zmrzlinové poháry, to nemělo chybu.

Když nás bude Termoska takhle trápit, tak další podobná akce na sebe nenechá dlouho čekat.

Další foto:  http://aknm.rajce.idnes.cz/

-FF-


05.07.2012

Absence kumulů, pilotky P. Fischera

Zase neletový den, který využil pouze P. Fischera ke složení pilotních zkoušek.    http://aknm.rajce.idnes.cz/

-FF-


 

30.06.2012

Poslední červnový den, opět bez kumulů, byl zasvěcen létání  "na laně". Úmorné vedro nás rychle vyčerpávalo, ale Tomáš Z. si stačil odlétat povinnosti po přestávce (Kristýnka se nedostavila) a ostatní zkusili starty  "ve voleji", po změně směru větru pak také přistání přes celou plochu až do místa startu.

Humor nás neopustil a tak jsme v závěru přiměli našeho inspektora Josku S., aby si po letech dal sólo s přistáním do vymezeného prostoru. Pod dohledem zkušeného instruktora Tomáše to zvládl na výtečnou.

A tak budeme nadále rádi a mnohem vážněji přijímat jeho případné výtky k našemu,  někdy nevycválanému, létání.

Několik záběrů   http://aknm.rajce.idnes.cz/

-FF-


 

29.06.2012

Všem Petrům a Pavlům, plachtícím, létajícím i skákajícím, přejeme vše nejlepší a hodně pěkných oslavných zážitků

ve vzduchu i na zemi! 

-FF-     

 

 

23.06.2012

Sobota plná nadějí

Zatímco naše Kristýnka si prožívala vývrtky a pády, my se připravovali na nějaký přelet.  David Š. zkusil padesátku do Jičína, což se mu nepodařilo, ale ani ostatním se nevedlo.  Termosko, polepši se!

-FF-


 

 

 

 

 

16.06.2012

Schůzka plachtařů, úmorné vedro.

Po odstoupení Michala Nutila z Rady byli za plachtaře delegování pánové Fischera a Kaufman.

Nová adeptka na plachtařku - Krystýnka (slečna výčepní) absolvovala 2 aerovleky s instruktorem Pavlem S. a brzy půjde na lano.  Při absenci kumulů jsme měli navijákový provoz a ten byl v tom vedru hodně náročný.

Foto:    http://aknm.rajce.idnes.cz/

-FF-

---------------------------------------------------------------------------------------

15.6.2012 -Brt-

Ahoj dámy a pánové,

připomínám, že sobotní (16.6.2012) plachtařská schůze začíná v 8.30 hod. ve Slepičárně.
Buďte prosím dochvilní, ať můžeme začít co nejdříve létat.

Dále kdo jste ještě nedali, přineste Kaufimu příspěvek na AFIS.

Mějte se hezky a zítra se na vás těším,



PETR SEIBRT

---------------------------------------------------------------------------------------

9. - 10.06.2012

Mraky nízko, obloha zatažená  -  bejvalo už líp.

Začali jsme dotíráním prahovek, sekáním trávy a odklízením Hestonů s plochy. Cíl byl jasný, Honza V. se bude přeškolovat na VSO a čerstvý maturant Tomáš Z. (gratulace) se po přestávce potřebuje rozlétat, takže aerovleky a naviják.

Honza brzy přeškolení velmi dobře zvládl (gratulujeme a těšíme se na oslavu).  "Absťákem" trpící Áda N. pak využil volnou Vosu a pokusil se najít nějaký místní stoupák. Kupodivu přistál až po 2 hod.  Další pokus na Vose už tak úspěšný nebyl.

Spestření nastalo,  když Marek N. přivedl na start skupinu pohledných dívek z Polska. V rámci propagace plachtářského sportu jsme je povozili  "na laně".  Zde se zvláště vyznamenal Pepa Š, byl neodolatelný a za svůj bezchybný pilotní výkon byl jednou nadšenou amazonkou přede všemi zulíbán (dokumentace, bohužel, chybí). 

Další Pepa, tentokráte S., se zaskvěl plynulou polštinou a výsledek se dostavil: po dlouhých letech nadvlády chlapců zřejmě bude v AKNM probíhat  plachtařský výcvik ženského družstva !!!

Nedělní počasí bylo podobně zoufalé jako v  sobotu, ale s dvěma VSO a Orlíkem jsme zkusili štěstí. Nic moc, poletování kolem Náchoda a Hronova trvalo necelou hodinu a éra už jsme uklízeli za deště.

Neztrácejme naději na lepší, nejen počasí!

Fotky místních fotosnaživců doplnil Marek N.    http://aknm.rajce.idnes.cz/

-FF-

 

 

 

02.06.2012

První červnový víkend

Thermoska nám nepřeje, stále nepřiměřeně fouká, takže ani na létání, ani na natírání prahovek to není.

A tak nadáváme na počasí, diskutujeme, přemýšlíme a divíme se, když se dovídáme, že další pilot a člen Rady vzdává členství v AKNM. Tentokráte to je náš platný zástupce v Radě, oblíbený Duobanjista, náš významný sponzor - Michal Nutil.  Po odchodu mechanika Ladnara a nezdařeném vyhazovu Brta z Rady, je Michal už třetím v řadě!

Co se to jen v tom našem AK či Radě děje?  Že by "něco schnilého ve státě dánském"?

Lidé bděte!   http://aknm.rajce.idnes.cz/

-FF-    

 

26.05. - 27.05.2012

Zdařilý víkend

Po delším období nehorázných větrů, kdy do vzduchu vyrazili ojediněle jen mistři, přišel konečně víkend vhodný k létání i pro ostatní. Zvláště neděle byla víc než příhodná (hangár byl prázdný) a výkony na CPS to dokazují.

V sobotu nastala neplánovaná komplikace, když Burdýšek nedokončil svůj záměr a po 320 km přistál na poli u Zábřeha. No, pokaždé to nemůže být  "500".

V neděli se dařilo nejen, jako obvykle, Frantovi M., ale i ostatní zaznamenali úspěchy:

Honza V. si zkusil navigaci do Jíčína a je teď připraven pro samostatnou  "50", Zaibrta opět překonal  "500", tentokráte nedeklarovaně, Láďa K. na Duobanju se stal vítězem na VUT,  Pepa Š. (stále častěji  přezdívaný  "Pták") se svým prvým deklarovaným přeletem na Orlíku zaregistroval na CPS a já to na Vose konečně přetáhl přes 200 km, zatím bez deklarace.  Byly i další výkony z našeho AK, ale bez lógru jsou  utajeny.

Morálka fotografů, i když dobře placených, silně poklesla, takže dokumenty skoro žádné.

-FF-

 

19.05. - 20.05.2012

Naviják, příprava Blaníka

Veřejně jednání Rady přítomné plachtaře optimismem do budoucna příliš nenaplnilo a tak bylo rozumnější využít pěkného odpoledne a zalétat si na laně. Obloha byla bezmračná, ale Brtovi se podařilo nějaké stoupáčky najít. Ostatní tomu moc nevěřili a odvahu k vytažení Vos nenašli.

Poté jsme měnili kladky u lan a tam to začalo - byli jsme vyprahlí a byla žízeň na pivo i medovinu. Přespávající pak pokračovali a slívkou oslavili něčí svátek.  Proslavil se Pepa Š. když úspěšně prošel kursem bezpečného pití. Jeho kontrola střízlivosti - holubička bude policajtům navržena místo detekční trubičky.

Neděle byla ve znamení sekání trávy a přípravy Blaníka na prohlídku.

Foto  http://aknm.rajce.idnes.cz/19.5._-_20.5.2012

-FF-

 

 

 

12.05.2012

Davidova Vosa

Poslední ladění Davidovy Vosy skončilo a žluťásek mohl být pokřtěn, zalétnut a uveden do provozu.

Přejeme hodně rekordních letů!      Několik záběrů z Honzovy kamery  http://aknm.rajce.idnes.cz/Davidova_Vosa

-FF-

 

4.5. -8.5.2012

Naviják, úklid Blaníků, termika.

V tomto období jsme stihli létat naviják, kde hlavně Pavel Matyska pokračoval ve výcviku a ostatní se také povozili.

Sváteční úterý jsme v menší partě více jak celé dopoledne věnovali přemístění rozložených Blaníků. Pěkně jsme jim "ustlali" vedle vleků  za stanovištěm traktoru, ale snad to nebude na věky. Pak jsme vytáhli všechna éra a vyrazili do výšek. Termika ustávala až kolem 18.hodiny. Zdařilý den. Foto  http://aknm.rajce.idnes.cz/

-FF-

 

 

6.5.2012-Brt-

Ahoj dámy a pánové,

přeposílám vyjádření pojišťovny (viz. níže) k vlekání za ULL. Komu se nechce číst, tak pojišťovna bude plnit škodu za odpovědnost vůči třetí osobě v případě, že ji způsobí kluzák na laně ve vleku za ULL.

Protože už jsme se dlouho nesešli u piva, zvu vás na sobotu 12.5.2012 do Leteckého klubu. Šéfkuchař Kaufi nám připraví gulášek, pivo poteče proudem. Ke sponzorování piva se hrdě hlásí naši nejčerstvější piloti David Š. a Honza V.
Začneme v 16.00 hod. nebo po skončení provozu.

Já se pravděpodobně nezúčastním, budu se vracet s rodinou z rekreace.
Moc vás opět prosím, nahlašte svoji účast kvůli zajištění občerstvení do středy 9. 5. 2012 na Kaufiho mail: kaufman.petr@tiscali.cz

Užijte si to a pokuste se také nalétat nějaké hodiny a kilometry.

Mějte se fajn,


PETR SEIBRT



 

1.máj 2012

Prvomájové létání a přelety.

Konečně plachtařské počasí, ale poměrně silný vítr. Jenže v  ATZ  Nové Město prázdnota, kterou překonali jenom  zkušenější. Pak už to bylo až na vítr, super, hlášené výšky kolem 2800 m. 

Honza Vebersík pod vedením Pavla S. trenoval ustřeďování ve stoupavých proudech a ostatní s menším či větším úspěchem překonávali zmíněnou díru nad letištěm (někteří tradičně na více pokusů).  Pěkného výsledku docílil Burdýšek na ASW 15 a zapsal si překonání své další "300".  Neméně hodnotného výsledku dosáhl  Brt, když za daného větru s Banjem uletěl přes 150 km.  Gratulujeme!    http://aknm.rajce.idnes.cz/

-FF-

 

27. - 28.4.2012

Poslední dubnový víkend v AKNM.

Zdá se, že tyhle stránky se nechce nikomu naplňovat, když jsem mimo a tak vyslyším mnohá přání a doplním informace.

Tak se nám na Vosu přeškolil čerstvý pilot David Štol, vzal to hned za správný konec a pořídil si vlastní Vosu. Fotozáběry z jeho přeškolení bohužel chybí, ale přesto mu  g r a t u l u j e m e !  Ze zákulisí  posledních příprav nové Vosy najdete pár fotek na Rajčeti, hlavně z techického dolaďování pod vedením pečlivého Tomáše T. Ještě se čeká na potvrzení z ÚCL a Vosička může do vzduchu. Poznáte ji snadno, je to neobvyklý žluťásek, takže po Kaufiho Orlíku už druhý v AKNM.

Na létání to stále nebylo a tak v pátek, snad ze zoufalství, jsme se (já a David na Blaniíku) nechali vyvléct Zephýrem. V naprosto neplachtařském počasí jsme byli za 30 minut dole. Brt také svezl jednu adeptku na létání a to tak dobře, že prý v AKNM zahájí pilotní výcvik. Takže žáci letos budou 3, když čtvrtý, absolvent pilota na zkoušku, Olda Slavíček volil jistější budoucnost a zahájil výcvik v Hronově. Přesto bude naš plachtařský oddíl brzy posílen. Pavel Matyska, kdysi létající, zahájil doškolení a brzy ho , jako staronového pilota, ve svých řádách uvítáme (ale jen když dá řádné zápisné).

V sobotu skákali paragání, ale vešli jsme se tam s navijákem. Za poměrně silného poryvového větru se svezli všichni přítomní plachtaři.  Několik fotek na   http://aknm.rajce.idnes.cz/Posledni_dubnovy_vikend%2C_27.-28.4.2012/

-FF-

 

 

14.04.2012 Celoklubová brigáda

Sešli jsme se v nevelkém počtu a  pobrukujíc si budovatelskou píseň Vesele jen vesele, život letí dál ...jsme se několik hodin zabývali nepříjemnou úklidovou činnosti. A byla už zapotřebí, vždyť Tůča pomalu nestačil  odvážet plné valníky s odpadem a hromada spalitelných zbytků taky není malá. Občerstvení bylo zasloužené. http://aknm.rajce.idnes.cz/

-FF-

 

17.03.2012  -FF-

2.předjární létání  - přezkoušení

Pěkné sobotní počasí přilákalo na letiště nejpilnější plachtaře a ti nelitovali, neb prožili pěkný jarní den.

Aeroklubovou Vosičku po 500 h prohlídce ještě kosmeticky doladil TT a v sobotu byla připravena ke složení a záletu.
To proběhlo úspěšně a tak se  OK-6526 objevila na startu navijákem vedle Blaníka.

Přítomní plachtaři  úspěšně absolvovali přezkoušení v mimořádných situacích při navijákovém provozu. Honza a David, čerství piloti si pak dali prvá sóla po zisku pilotního průkazu. Ostatní létali okruhy na Vose.

Trochu nás pozlobil naviják a kladka u padáčku, ale vše se zvládlo. Přítomní tak dokončili povinné jarní přezkoušení a příště již mohou vyrazit za kumuly.

Několik fotek pořídil Honza V.  http://aknm.rajce.idnes.cz/

 

10.03.2012  -FF-

Protest proti vyloučení předsedy plachtařského odboru!!!

Vážení plachtaři,  v AKNM se dějí podivné věci, chtějí nám vyloučit našeho oblíbeného šéfa, Petra Seibrta.

Nenechme ze sebe dělat blbce! Skutečný důvod, již několika pokusů, o vyloučení Brta a vlastně všech plachtařů, je zřejmý. Začalo to naházením všemožné špíny na předsedu AK, Míru Koptu, dnes je na pořadu Brt a zítra přijdou na řadu další nepohodlní!

To už zašlo hodně mimo náš zájem o létání jako hobby. Ne, takhle se to dělat nedá!

Petr Seibrt je zástupce plachtařů a hodně dobrý zástupce, zatím nejlepší. A to, že v zájmu nás všech nahlédl pod něčí pokličku, nemůže být, v demokratickém systému, důvodem k jeho likvidaci. Jestliže toto Rada odhlasovala, pak to není Rada nestranná, jakou jsme si při volbě představovali, ale Rada zmanipulovaná a takovou v žádném případě nechceme.

My plachtaři, a jistě se k nám připojí i většina parašutistů, chceme, aby naši zástupci ve vedení  neprojevovali svoje osobní , ale naše zájmy a aby se při vzájemném jednání  chovali naprosto profesionálně. Zatím tomu tak vždy nebylo.

Přátelé, ozvěte se, jde o vás! Blok dole je připraven na váš názor.

- Burdýšek-

Velmi pěkný je také způsob, jakým nyní bude náš "demokraticky" zvolený předseda  napravovat pomýlené názory některých členů rady, kteří nesdílejí všeobecnou "generální linii". Tyto věci se budou řešit "Na chodbě" a možná Vám i slíbí, že Vás neplácne ani trochu. Ostatní, méně fyzicky disponovaní členové rady se budou exekuci alespoň pochechtávat, možná dojde i na sázky. Všeobecně je to však v zájmu  "Stabilizace a urovnání vztahů" mezi odbory (rozuměj Teď jsme tady páni MY a ty se srovnej a začni fungovat).

9.3.2012 -Burdýšek-

Plachtaři pozor,

rada AK Nové Město nad Metují se pokouší vyloučit předsedu plachtařského odboru p. Petra Seibrta z Aeroklubu Nové Město nad Metují. Postavíte se za svého předsedu?

 

 

5.3.2012 -FF-

Když jde o prahovky, musím se bránit. Vítězem v jednotlivcích se tentokráte stal Míra Kopta s 348 body a při natírání prahovek mu bude pomáhat David Štol (318 b.), příp. sl. Mrštíková (309 b.)

Události popíši podrobněji.

Sobota 3.3.2012 - 2.ročník bowlingového klání plachtařů

Od 14 h se na Rychtě v N.Městě n.M. na třech bowlingových drahách utkaly 5ti členné, náhodně či záměrně složené týmy.

Dráha č.2:  Tuček, Filip, Šimek, Kunc. Kuncová,

dráha č.3:  Semerák Jos., Semerák Pavel, Semerák Jan, Semeráková, Samek,

dráha č.4:  Štol, Mrštíková, Burdych, Kaufman, Kopta.

Koulela se 4 kola, přičemž poslední, nedokončené bylo povinně levačkou.

Po 2 hodinovém boji se suverením vítězem stal tým na dráze č. 4 s celkovým ziskem 1542 bodů, druhý tým na dráze č. 2 dosáhl 1219 bodů a na pěkném třetím místě se umístil tým na dráze č. 3 s 1171 body.

Z jednotlivcůl podali stabilní výkon pánové Tuček, Burdych, Šimek a Semerák Josef. Svoji loňskou vysokou úroveň nepotvrdil Pepa Samek a velkým propadákem byl letošní výkon Franta F., který zásadně změnil styl vrhání, což se mu nevyplatilo.

Několik píveček k tomu a bylo to velmi vydařené odpoledne.

 

Neděle  4.3.2012 -  1. předjarní létání

Příznivé podmínky, jako pěkné, poměrně teplé jarní počasí, schopná VPD a včas pojištěná éra, jsme využili k prvým jarním letům. Nebyla termika a tak splnění povinného jarního přezkoušení byla docela dobrá volba.

Aeroklubová "205ka" se ještě neprobudila ze zimního spánku, tak nás musel vlekat soukromý Zephýr. Díky Tome!

Soukromníci Pepa, Tomáš, Petr a Honza ještě stihli provětrat svoje Banjo.

Díky všem, kteří se o tento zdařilý víkend postarali!

Nějaké foto najdete zde:  http://aknm.rajce.idnes.cz/2.rocnik_bowlingu_a_predjarni_letani

 

4.3.2012-Brt-

Kdo neví, tak tohle jste včera jedli:-)

Děkuji Tučňákovi za zorganizování bowlingu, Frantovi Filipovi blahopřeji k vítězství a přeji také pevnou ruku při natíráni prahovek. Daně děkuji za výborný koláč a tomu, kdo mi sežral poslední zelák, to teda nedaruji.

A všem účastníkům nedělního létání blahopřeji k úspěšnému absolvování "jarních vývrtek". Instruktoři převážně chválili. Zkrátka a dobře, zase jeden vydařený víkend.

 

26.2.2012 -Burdýšek-

Protože vývojáři uvolnili novou stabilní verzi LK8000 3.0a, přiložil jsem do sekce Ke stažení návod pro vytvoření virtuálního COM portu ve Vašem počítači. To Vám umožní testovat PC verzi LK8000 na .igc záznamech svých (i cizích) letů, přehrávaných v SeeYou nebo přímo pomocí plachtařského simulátoru Condor. Více o LK800 na http://www.lk8000.it/ , český popis všech parametrů LK8000 na http://cloudbasecafe.blogspot.com/2012/02/uplny-popis-konfigurace-v-lk8000-v30.html . Tak studujte a testujte, neboť nic není horšího než voják bez disciplíny a plachtař bez důkladné znalosti všech fíčurek svého compůterového mozečku.

 

25.2.2012-Brt-

Ahoj holky a kluci!

Kdo to snad ještě nevíte, tak v sobotu 3. března 2012 v Novém Městě Na Rychtě od 14.00 do 16 hod proběhne BOWLINGOVÉ KLÁNÍ PLACHTAŘŮ. Tůča zajistil 3 dráhy a pokud byste potřebovali podrobnější info, volejte jemu na tel. 736104944.  Vítěz samozřejmě sklidí bouřlivý potlesk a za odměnu bude moci na jaře natřít všechny prahovky. Takže se nenechte zahanbit a urputně bojujte, motivace je velká. Dle loňských výsledků jsou žhavými kandidáty na nátěr prahovek Franta Filip, Pepa Samek případně Tomáš Tuček.

Po skončení bowlingu se přesuneme do Slepičárny, kde v 17. 00 hod. narazíme soudek s Primátorem a něco k tomu. Mrazy povolily, takže určitě přespíme. Kdo přijdete na bowling a večer na pivo, určitě mi do středy 29. 2. 2012 potvrďte účast,(seibrt@seznam.cz) ať můžeme připravit občerstvení.

Díky,

Petr Seibrt

 

25.2.2012-Brt-

Poslušně hlásím, že asi jedinný válečný dopisovatel těchto stránek se probudil ze zimního spánku :-)

Takže pár řádků o tom, co se událo za poslední měsíc, protože ani v zimě se u nás nezahálí.  21. ledna proběhla plachtařská schůze. Potvrdilo se, že nám dění na našem pěkném letišti není lhostejné a sešli jsme se po delší době až na tři omluvené lidičky všichni. Bylo o čem se bavit a ze schůze se stal 7 hodinový maraton. Děkuji všem za aktivní přístup a podněty na schůzi. Mám z toho dobrý pocit. Bohužel už jsme se nedostali k organizačním věcem, takže v březnu to na ještě jednom setkání doženeme. Po schůzi následovalo občerstvení, pivo a uzené. Když nám v pozdních nočních hodinách trochu slehlo, mohli jsme si zajezdit na závodním bobu našeho Mistra světa v této disciplíně, Kaufína. Naštěstí se v nejlepším přetrhly řetězy vlečného stroje a mohli jsme jít v klidu spát. Pár fotek zde:  http://aknm.rajce.idnes.cz/21.01.2012/

 O týden později proběhla na letišti inventura majetku, kterou plachtaři slíbili provést. Pod vedením Michala Nutila a Kuby Bahníka byla prováděna na profi úrovni. Všem pomocníkům, kteří pomáhali moc děkuji. A děkuji i těm, kteří se nabídli s pomocí a nakonec už nebyli potřeba. Hlásilo se vás opravdu hodně.

11.2. 2012 jsme dostali povolení a mohli jsme odvést Vosičku 6526 na pětisethodinovou prohlídku do PTS v Jaroměři.

Ve stejný den proběhla Rada ???, na kterou zástupci plachtařů nebyli nějakým nedostatkem pozváni, ale díky shodě okolností se jí nakonec zúčastnil jak Kuba B., tak i Michal N.

Dnes je 25.2. a Vosičku už máme z Jaroměře zpátky. Teď si ji vezme do parády Tůča na drobné "kosmetické" opravy. Pak už jen zálet a Vosička může jít do vzduchu. Tůčovi děkuji za transport jeho vozem a "krčínským" penálem do Jaroměře a zpět a Fifrovi za odbornou asistenci. Foto zde:   http://aknm.rajce.idnes.cz/     V krytém  penálu bylo Vosičce rozhodně lépe, než na volném tranďáku. Je moc dobře, že soukromý majetek jsou kluci ochotni zapůjčit ke klubovému využití. Znamenalo to mimo jiné vyndat ASW 15 ven z penálu, přerovnat celý malý hangár a pak zase zpátky. Trochu pakárna s manipulací na ledu a rozbředlém sněhu :-(

 

18.1.2012-Brt-

Ahoj kluci a holky,

na sobotní schůzi budeme téměř všichni. Omluveno je pouze 5 lidí, (Kaufmann, Čech, Zorvan, Šrůtek a Jirka Matějů) z toho se možná 3 lidičky dle situace ještě ukáží.

Děkuji všem, kdo se mi včas ozval i několika opozdilcům a těším se na sobotní dopoledne i odpoledne.

Pokud jste někdo našel nějakou nesrovnalost na osobním kontě, (posílal jsem to v úterý mailem) vyřešíme to po schůzi.

Mějte se hezky,

 

Petr Seibrt

 

7.1.2012-Brt-

Vážení plachtaři, vážené plachtařky,

s odvoláním na bod 5, zápisu z poslední RADY AK ze dne 6.1. 2012 ( předsedové odborností předloží do příští rady návrhy rozpočtů na tento rok, návrh plánu činnosti, návrh principu hospodaření a řešení situace, když odbor bude ztrátový)


svolávám na sobotu 21. 1. 2012 od 10.00 hod. ve "Slepičárně" v našem AK

schůzi plachtařského odboru.



Je nutné sestavit finanční plán a hospodaření našeho odboru. Výstup z této schůze bude velice důležitý a zásadní pro budoucí fungování našeho odboru. Proto i vaši účast na této schůzi považujte za nezbytnou.

Na přípravě schůze se podílí: Seibrt Petr, Nutil Michal, Bahník Jakub, Semerák Josef, Semerák Pavel, Kopta Mirek, Tuček Tomáš, Burdych Mirek, Kaufmann Petr a Šimek Josef.

Do soboty 14. 1. 2012 mi prosím mailem na seibrt@seznam.cz potvrďte vaši účast i případnou neúčast na této schůzi. Samozřejmě nejde o život, ale "jen" o koníček, který je však nedílnou součástí našeho života.

Děkuji výše jmenovaným členům za pečlivou přípravu této schůze.

Předem vám všem děkuji za zodpovědný přístup k této schůzi, dochvilnost a na všechny se těším.

S pozdravem letu zdar,


PETR SEIBRT

 

7.1.2012-Brt-

Vážení plachtaři, vážené plachtařky.

tímto vás srdečně zvu na společné posezení (pivo, udírna), které se uskuteční po schůzi plachtařského odboru           dne 21. 1. 2012.
Protože máme od minula nějaké přebytky, finanční spoluúčast se bude pohybovat do 50,- kaček. Určitě ale nezaškodí, když každý přinese nějakou malou ňamku.

Udělejte si čas na přespání, případně si zajistěte odvoz.

Opět vás moc prosím o potvrzení vaší účasti i neúčasti na mail seibrt@seznam.cz do soboty 14.1.2012 kvůli zajištění občerstvení.

S malým zpožděním vám všem chci popřát do nového roku pevné zdraví, štěstí a pohodu nejen v osobním životě, ale i tom leteckém a jako poděkování za minulou sezónu posílám vlastnoručně napsaný článek ( zde ) o tom, jak v minulém roce jeden nejmenovaný člen našeho klubu ulétl "pětistovku". Tak snad se vám to bude líbit a dílo se stane bestsellerem :-)

Mějte se krásně a v sobotu 21.1. 2012 nashledanou,



PETR SEIBRT