DoporučujemeZaložit web nebo e-shop

Plachtění v Novém Městě nad Metují

8.4.2013-Brt-

Další víkend za námi a zase bez provozu, i když počasí už se začíná umoudřovat. Páteční doplnění "zelené" do Flymetu (nevím, jak to kdo s tou zelenou pojal) asi zabralo a sníh mizí.

V sobotu probíhala mimořádná členská schůze, na které jsme byli ujištěni, že vedení AK dělá vše dobře. To nám je samozřejmě jasné. Svědčí o tom i počet zúčastněných členů, schůze nebyla usnášeníschopná. Po té jsme sbouchli druhou naši Vosu, které Tůča nastříkal na křídla typické "krčínské" pruhy. Moc jí to sluší.

V neděli byly započaty zemní práce na "vile" a položena základová deska, tedy přesněji čtyři desky. Stavbyvedoucí rozdělil práci a odjel si válcovat letiště. Po té, co byla mužstvem vykopána první část výkopu kanalizace se vrátil a když zjistil, že mužstvo je schopné (všeho), nechal výkop zaházet a jelo se naostro. V pondělí odpoledne práce pokračovaly položením trub a drenáže do země, zaházením výkopu a úpravou terénu. Tím je "vila" zasíťována a připravena k přestěhování.

Foto zde: http://aknm.rajce.idnes.cz/Zemni_prace_na_ville

 

31.3.2013-Brt-

O předvelikonočním víkendu se pilně pracovalo. V pátek Tůča s Davidem Š. letěli do "Mejta" pro nová kování na Vosy. V sobotu parta "boudařů" a "boudařek" pokračovala v zútulňování vily. Nainstalovala se kuchyň, dřez, gauč a ušák, přivezli se další upravené skříňky a odvezl se nepořádek. V samém zápalu práce si nikdo nevzpoměl na létání, i když kumuly na nebi byly a určitě by se daly i využít. Pravda je, že éra by dostala pěknou dávku bahna při startu i přistání. V neděli jsme se za pěkné chumelenice sešli, abychom odvezli Banjo. Byla to trochu loterie, protože nikdo nevěděl, zda a jak se Banjo do vleku vejde. Navdory všem pesimistickým předpokladům si Banjo do vleku sedlo jako zadnice na nočník, i když to bylo o chlup. Někteří z nás museli zatlačit slzu v oku, když Banjo opouštělo hangár. Třeba se k nám ještě někdy vrátí. Je to naše nejmladší éro, létá krásně, do vleku se vejde a nejdražší položka na jeho provozu je hangárování. Tak uvidíme. Pár fotek zde:http://aknm.rajce.idnes.cz/Odjezd_Banja

Všem přeji veselé velikonoce a hlavně, ať už ten "bílej bordel" nepadá.

 

25.3.2013-Brt-

Do členské sekce přidán opravený zápis ze schůze PLO ze dne 23.3.2013. Doplněn seznam všech zúčastněných a omluvených členů a Jiří Koza byl uveden jako host.

23.3.2013-Brt-

Do členské sekce přidán zápis z dnešní plachtařské schůze.

Jinak pokračovaly práce ve vile. V týdnu Kopťák s Tůčou přivezli luxusní kuchyň, která se pomalu instaluje na své místo. Koberec v obýváku položen, skříňky v kanceláři seříznuty Tůčovou odbornou rukou a usazeny na místo. Ještě chvíli a budeme moct kolaudovat.

Zde pár fotek z minulého týdne, kdy jsme pěkně polétali:http://aknm.rajce.idnes.cz/16.3.2013_Prvni_provoz_a_termika

16.3.2013-Brt-

Tak už to dnes vypuklo naplno. Termoska poslal termické počasí a my ho hned využili. Daly se najít i pětimetry a dostupy do 1600m QNH, paráda. Všichni "krčínští" BM byly v luftě, aeroklubový bohužel do vzduchu nemohly. Burdýšek se pokusil oblétnout svoji stovku, ale po otočení Police a dvou adrenalinových zážitcích se ode Dvora vrátil. Ostatní létali kondiční lety místně, dokud jim nemrzli orgány. Nejdéle vydržel Honza Vebersik.  Na fotce dole je opravdu výjev z našeho letiště. Dopoledne se Ála Nývlt vyučil vlekařem na 42 a posloužila mu k tomu naše nová Vosička. Po Tůčově tuningu vypadá, jako by právě sjela z výrobní linky a lítá opravdu parádně. Už chápu, proč původní majitelé málem plakali, když se s ní loučili:-). Kromě létání se i pracovalo. Míra Kopta s Tůčovou pomocí dodělali ložnici ve "vile", takže už se zde může přespat.

....................................................................................

15.3.2013-Brt-

Schůze plachtařského odboru se uskuteční v sobotu 23.3.2013 od 9.00 hod. v klubovně AK.

.....................................................................................

14.3.2013-Brt-

Tak s Vosičkama už je jasno, huráááááá, ale před týdnem ještě nebylo. Můžeme za to poděkovat vedení Schempp-Hirthu.

Poslední bulletin zde:https://plachteni-lknm.websnadno.cz/Aktuality/2013/vso10-22a.pdf

3.3.2013-Brt-

Nová sezóna je tu a proto ji přivítáme v novém kabátě. Snad se nový vzhled těchto stránek bude Termoskovi, ale hlavně vám líbit.

2.3.2013 -FF-

Nesmělé zahájení letošních aktivit.

Nejprve jsme se trochu poprali se zbytky sněhu, rozebrali traktor a pak už se uskutečnila prohlídka čerstvě dovezené maringotky. Tůča provedl zasvěcený výklad o smělých plánech přestavby vnitřního prostoru s výzvou, že práce možno zahajit ihned. Dnes ne, snad zítra.

Odpoledne proběhl 3.ročník bowlingového klání, kterého se tentokráte zúčastnilo 18 vrhačů a vrhaček. Vzhledem  k nerovnoměrnosti obsazení jednotlivých drah lze hodnotit jen všemi družstvy dokončená kola, tj. 3 kola a tam jen 4 první hráči.

Výsledky družstev:

1.místo - dráha č.1 - 1250 bodů - Seibrt, Tuček, Filip, Burdych, Tučková    (gratulujeme !)
2.místo - dráha č.3 - 1249 bodů - Štol, Kopta, Vebersík, Kaufi, Kalužná     (to bylo o prsa)
3.místo - dráha č.2 - 1111 bodů - Nutil, Šimek, Samek, Kunc
4.místo - dráha č.4 -   918 bodů - Semerák, P., Andrš, Sem.Jan, Sem.A.

V jednotlivcích s přehledem zvítězil Brt se ziskem 420 bodů, druhý Štol získal 363 b. a třetí Kopta 334 bodů.
Další pořadí Tuček (317), Sem.P. (300), Nutil (293), Vebersík (290), Šimek (285), Samek (270), Kunc (263), Kaufi, Filip (262), Burdych (251), Andrš (229), Sem.Jan (209), Sem A. (180), Kalužná (136), Tučková (108).

Po boji nám poměrně dobrou náladu pokazil Kaufi informací o záměrech naší Rady a její snaze o zajištění dobrých podmínek pro plachtařskou činnost v budoucnu.

Několik fotek najdete na  http://aknm.rajce.net/2.3.2013_bowling     (zatím 1.část)

S úsměvem

FF                                                                                     



26.2.2013-Brt-

Ahoj kamarádi,

určitě pečlivě sledujete aktuální dění kolem uzemnění Blaníků. Svitne velká naděje, že bychom je opět mohli vidět na nebi.

Z d e  je vyjádření ÚSTAVU PRO ODBORNÉ ZJIŠŤOVÁNÍ PŘÍČIN LETECKÝCH NEHOD k nehodě rakouského Blaníku.

Fabrika  vydala Závazný bulletin L13 / 116a,   na základě jehož provedení sezbírá vzorky materiálu horní a dolní pásnice křídel   L-13. Ke konci března přijede na naše letiště technik, který kontrolu křídel obou našich uzemněných Blaníků provede a to na náklady fabriky.
AeČR uhradí cestovní náklady a noclehy při okružní jízdě technika po republice.

Po vyhodnocení těchto kontrol budeme zase o krok blíže k vyřčení rozhodnutí, zda Blaníci budou létat či nikoliv, případně s jakým rezurzem hodin či s jakým omezením.

Tak držte palce, ať to dobře dopadne a poprosím vás o pomoc při prohlídce, která by měla proběhnout v týdnu od 25.3.2013. Bližší informace naleznete na tomto našem stále ilegálním a protiklubově zaměřeném webu :-(

Těším se na sobotní koulení, bude nás kolem dvaceti na čtyřech drahách. Tůčo díky nejen za to.

Petr Seibrt

 

20.2.2013-Brt-

Kdo jste ještě neučinil, nahlaste se Tůčovi nejpozději do soboty 23. 2. 2013 kvůli rezervování drah.

 

18.2.2013 -Brt-

A hned je co dělat :-)

Nová verze LK8000.

 Popis změn zde:

http://www.lk8000.it/Features40/Features%20V4.htm

Až se nám z toho začnou vařit harddisky, půjdeme si zasportovat.

Chystá se už třetí ročník bowlingového klání plachtařů. Informace již brzy.